Analytics

Tiszta őrület!

Miskóc, ahol majdnem minden tiszta

Friss topikok

  • Rohadék: köszönöm! de a tiéd nyomába sem ér! (2010.12.19. 19:21) Mama, a keresztény bácsik is hazudnak?
  • Rohadék: Akiket éxerekkel ki lehet fosztani, meg is érdemlik (2010.07.21. 20:54) Vadonatúj posztó
  • Rohadék: Sóher fasz! Hol érdekli! (2010.07.21. 20:51) Belvárosi szemetek
  • Rohadék: Egy meg nem nevezett ismerősöm szerint ebben az országban már csak 3 dologban van pénz: politika, ... (2010.07.21. 20:49) Szakadt posztó
  • Rohadék: Nem azért vette meg az a tuskó külföldi, hogy vigyázzon rá, hanem hogy spekuláljon vele más üzlete... (2010.07.21. 20:47) A halálosztó kövek városa

Linkblog

A halálosztó kövek városa

2008.09.16. 13:22 Clark

Tiszta őrület!

 

Hangunkkal végre a kommunikáció magasabb szintjére értünk el és ennek eredményeképpen  bekerültünk a Napi  Ász 2008. szeptember 6. szombati számába, amely egészen nyilvánvalóan szélesebb információs platformot jelent.

 

és természetesen az eredeti:

Bigatton veszélyes házai Miskolcon

 

Szörnyű tragédia rázta meg Miskolc város polgárait a közelmúltban. Az évtizedek óta elhanyagoltságukról tanúskodó belvárosi házak egyikéről leszakadó kőbábu kioltotta a szerencsétlen pillanatban éppen arra haladó járókelő életét.

 

Mivel a forgalmas Széchenyi, azaz „Fő" utca járókelői közül bárki lehetett volna áldozat, ezért a rettenetes eset után elkezdődött a már szokásosnak nevezhető egymásra mutogatás a felelősséget illetőleg, holott a balesetet éppen egy magántulajdonban levő ingatlan, vagyis annak állapota okozta. 

 

A közvélemény már rutinból az önkormányzatot támadja és e csőlátás következtében a valódi felelősökről soha nem esik szó, pedig mindennap elhaladunk ezen épületek előtt nem is sejtve, hogy akár mi  is szerencsétlenül járhatunk.

 

Ismerjük meg tehát az egyik ingatlantulajdonos évtizedes tevékenységét Miskolcon, aki jellemzően a gyalázatos állapotú ingatlanjairól vált hírhedtté az elmúlt években.

 

A Miskolci Vendéglátóipari Vállalat 1991. december 15-én társasági szerződést kötött Bruno Bigatton olasz állampolgárságú fagylaltossal, mely szerződés értelmében az állami vállalat és az olasz állampolgár egy közös kft.-t létesített, ahová a vállalat apportként vitte be a vállalat ingatlanainak egy részét, míg a kft. olasz társtulajdonosa készpénzt tett a közös kft.-be.

 

De mennyit is?

 

Az apportálás során bevitt egyes vagyonelemek értékét a közös kft. könyvvizsgálója hagyta jóvá, és ezen értékeléseket az Állami Vagyonügynökség sem kifogásolta meg, jóllehet első ránézésre is irreálisan alacsony értékek kerültek megállapításra.

 

Csak néhányra utalva: - a miskolci működő cukrászüzemet százezer forintra, - a miskolci működő fagylaltporüzemet százezer forintra, - a Miskolc belvárosának legközepén fekvő 44 szobás, 2 éttermes Arany Csillag Vendéglátó Házat 4 millió forintra, - a Miskolctapolcán lévő 56 szobás Lidó szállodát 4 millió forintra becsülték.

 

1991-ben a hivatásos ingatlanforgalmi szakértő a 4 millió forint helyett több mint tízszeres, 41,8 millió forintos forgalmi értéket mutatott ki, így ennél az egy tételnél az államot vagyonvesztés útján mintegy 38 millió forint kimutatható kár érte. Az ÁVÜ azonban nemcsak jóváhagyta az ilyen értékeken való apportálást, de azt is előírta, hogy az olasz partner köteles azokat magához váltani.

 

Az olasz persze ennek örömmel és azonnal eleget is tett, így ezek az addigi állami tulajdonok az Állami Vagyonügynökség egyenes utasítására kerültek tizedáron külföldi tulajdonba.

 

Minthogy ez az apportálás összesen 6 vállalati bérleményt és 10 vállalati ingatlantulajdont érintett, összességében ennél az egyetlen vidéki cégnél valószínűsíthető többszáz milliós kár érte a magyar államot.

 

 

Ez tiszta őrület!

 

 

Mindennek tetejébe sok ingatlan a belvárosban található, borzasztóan anyátlan és életveszélyes állapotban. Tragédiának kellett történnie ahhoz, hogy észrevegyük, hogy napi veszélynek van kitéve a belvárosi sétáló utcák közönsége.

Az végzetes baleset után az önkormányzat elrendelte a Széchenyi utcán található ingatlanok homlokzatának biztonsági felülvizsgálatát.
 

Reméljük, hogy egy esetleges további tragédia elkerülhető lesz, amikor a magántulajdonban lévő épületek kezelői komolyan szem előtt tartják majd a régi épületek karbantartási hiányosságaiból következő állapotromlások emberi egészségre káros hatásainak valós tényét.  

 

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztaorulet.blog.hu/api/trackback/id/tr64666071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rohadék 2010.07.21. 20:47:04

Nem azért vette meg az a tuskó külföldi, hogy vigyázzon rá, hanem hogy spekuláljon vele más üzleteknél, hogy felhasználhassa, és nem azért adták el a kapcsolatban álló szemétládák mert nem tudtak mit kezdeni vele - csak kellett a lóvé magánzsebbe. Napnál világosabb.
süti beállítások módosítása